Blog

Bursa Gezilecek Yerler

Bursa Merkez’de gezilecek yerler, Bursa’da gezilecek yerler, Bursa’nın tarihi yerleri, Bursa çevresinde gezilecek yerler ve daha fazlası için içeriğimizi okumaya devam edin. Keyifli okumalar ?

Osmanlı Döneminin ve günümüz Türkiye’sinin en önemli şehirlerinden biri olan Bursa, tarihiyle ve kültürüyle her turistin gezilecek yerler listesinde yer alıyor. Bursa’da gezilecek yerler listesi yapan yerli turistler, şehirdeki tarihi, kültürel, modern, doğal yerleri keşfetmenin tadını çıkarıyor. Bursa’ya gelenler şehirde konaklamadan geziye kadar her alanda bütçesine göre hareket edebiliyor. Bursa oteller, pansiyonlar, öğretmenevi seçenekleriyle gezginlere elverişli bir konaklama şansı sunuyor. Şehir gezisini seven, yeşilin bin bir tonunu görmek isteyen, bozulmamış bir tarihe tanıklık etmek isteyenler mutlaka Bursa’yı görmeli. Bursa konaklama seçenekleri ve pratik ulaşımıyla gezgincilerin ziyaretini oldukça kolaylaştırıyor.

 

Bursa’da Gezilecek Yerler

Bursa hem gezip görülecek yerleri hem de gelişmiş mutfak kültürüyle ciddi anlamda ziyaretçilerini cezbediyor. Bursa’da gezilecek yerler, görülecek güzellikler sandığınızdan daha fazla.

Mudanya

Bursa’nın merkez ilçelerinden biri olan Mudanya, deniz yoluyla ulaşımın sağlandığı sevilen bir ilçedir. İlçedeki cumbalı evler, geleneksel mimarinin izlerini taşıyan yapılar, tarihi yerler dikkat çekiyor. Hasanpaşa Hamamı, Apostoloi Kilisesi, Mütareke Müzesi; Rum Mahallesi ve Girit Mahallesi ilçenin görülmesi gereken yerleri.

Mudanya Gezilecek Yerler

Tirilye

Bursa’da gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazı Tirilye’dir. Rumlar tarafından kurulan bu balıkçı kasabası, Mudanya’ya oldukça yakın, zeytin ve zeytinyağı üretiminin hâkim olduğu, balıklarıyla meşhur küçük bir kasaba. Tirilye, küçük ve sakin yapısıyla hem gezmesi hem konaklaması keyifli bir kasaba olduğundan mutlaka görmelisiniz.

Gölyazı

İstanbulluların uğrak noktası olan Gölyazı, Bursa’nın sevimli ve huzurlu yerleşim yerlerinden biri. Nilüfer ilçesine bağlı olan Gölyazı, saplı ada özelliğine sahiptir. Köprü ile Bursa’ya bağlanmıştır. Gölyazı, muhteşem deniz manzarası ve yeşil atmosferiyle çok büyüleyici bir yer.

Cumalıkızık Köyü

Cumalıkızık, Osmanlı’dan bu yana tarihini ve kültürünü koruyarak günümüze ulaşmış önemli yerleşim bölgelerinden biri. Aslında cazip mimarisi ve tarihiyle şehrin en meşhur köyü sayılıyor. Yerli ve yabancı turistler, köyün atmosferini samimi buluyor, köydeki yaşantıyı deneyimlemeyi seviyor.

Cumalıkızık Köyü Bursa

 

İznik

İznik bilindiği gibi çinileriyle meşhurdur. Şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olarak gerek İznik Kalesi gerekse İznik Gölü ile şehrin cazibe merkezlerinden kabul ediliyor. Bursa oteller, pansiyonlar açısından gelişmiş bir yer olduğundan İznik gezisinde konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilir, şehir gezinize küçük bir mola verebilirsiniz.

 

Bursa’nın Tarihi Yerleri

Bursa’da gezilecek yerler listesinin tarihi bölümünde öne çıkan yer önerileri şöyledir;

Bursa Hanları

Bursa’nın hanları, şehrin tarihi yönünü temsil etmekle kalmıyor aynı zamanda turizmini canlı tutuyor. Bursa’yı gezmek için plan yapanlar, listeye mutlaka hanları ekliyor. İpek Hanı, Koza Hanı, Emir Hanı gibi çeşitli hanlar, Bursa’nın tarihi dokusunu yakından görmenizi sağlayacak yapılardan oluşuyor. Han ziyaretinizde zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Hanlar Bölgesi Bursa

Oylat Kaplıcaları

Oylat Kaplıcaları şehrin ilgi çekici yapılarından biri diyebiliriz. İnegöl’e yakın olan kaplıcalar, turistler için cazip bir yer. Kaplıcaya girmek isteyenler için tesisler, oteller, pansiyonlar bulunuyor. Kaplıcalar hem sıcak su deneyimiyle dinlenmek hem de kaplıcanın ilgi çekici yapısını görmek için gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Ulu Camii

Bursa’nın sembolik yapılarından biri Ulu Camii’dir. Ulu Camii ihtişamlı bir mimariye sahip olduğu için çok ilgi görüyor, turistler tarafından çok seviliyor. Caminin mimarisi dokusunu, tarihi özelliklerini yitirmeden günümüzde varlığını sürdürmesi başlı başına cezbedici bir detay.

Ulu Cami Bursa

Müzeler

Bursa müze anlamında bereketli bir yer. Atatürk Müzesi ve Hünkar Köşkü Müzesi en çok ziyaret edilen iki müze olmasına karşın şehirde ve ilçelerde gezip görebileceğiniz, yeni tarihi bilgiler edinebileceğiniz, Bursa kültürünü yakından inceleyebileceğiniz müzeler gezebilirsiniz.

 

Bursa Çevresinde Gezilecek Yerler

Bursa’da gezilecek yerler listesini tamamlayıp biraz da hazır gelmişken çevredeki gezilecek yerleri görmek istiyorsanız eğer işte size Bursa çevresinde gezilecek yerler;

Şile

Şile, Karadeniz’e kıyısı olan Bursa’ya yakın bir gezi rotası. Şile dört mevsim güzel olan yerlerden ancak yaz ve sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Şile romantik yönüyle, doğasıyla, sakin nüfusuyla dinlenmelik, eşle güzel bir tatil yapmalık sevimli bir yer.

Şile Gezilecek Yerler

Ağva

Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında konumlanan Ağva Köyü, ülkemizin en romantik köylerinden biri olabilir. Kafa dinlemek, eşle güzel bir tatil yapmak, şehir gürültüsünden uzaklaşmak, yeni fikirler edinmek, motivasyon kazanmak için Ağva muhteşem bir tatil yeri. Üstelik yazın ayrı kışın ayrı güzel, her mevsimde gidebilirsiniz.

Büyükada

İstanbul Adaları’ndan biri olan Büyükada, az sayıdaki nüfusuyla tam bir dinlence yeri diyebiliriz. Muhteşem manzarası, sessiz yapısıyla aslında sadece tatil sezonlarında değil yıl boyunca kafa dinlemek için ideal bir kaçış rotasıdır. Bursa’ya yakın olması avantaj kazandırıyor. İstanbulluların uğrak noktası Büyükada, sizi bekliyor.

Büyükada Gezilecek Yerler

Ayvalık

Ege’nin turistik ilçesi Ayvalık, yaz tatillerinde meşhur bir yer. Ayvalık’ın en güzel yönü her mevsim ziyaretçisine güzel şeyler sunması, temiz havasıyla büyülemesi. Kültürüyle, güzellikleriyle Ayvalık’ı mutlaka görmelisiniz. Bursa’da konaklarken bile Ayvalık’a günübirlik gidip gelebilir, kendinize yeni bir gezi alanı yaratabilirsiniz.

 

Bursa’da Nerede Kalınır?

Bursa’da gezilecek yerler neredeyse sınırsız fakat konaklama? Konaklama konusunda da en az gezi listeniz kadar şanslınız. Eğer ekonomik, konforlu, kaliteli, güvenli, merkeze yakın bir konaklama istiyorsanız tek seçeneğiniz Bursa oteller listesi değil. Bursa konaklama dendiğinde akla gelen en güçlü alternatif Bursa öğretmenevidir. Aslında her şehirde öğretmenevi bulunuyor. Öğretmenevleri sadece öğretmenlere değil şehri ziyaret eden ve konaklamaya ihtiyaç duyan herkese açık bir otel hizmeti veriyor. Bursa öğretmenevinde konaklama yapmak isteyenleri güler yüzlü personeller, lezzetli tatlar, temiz ve konforlu odalar, güvenilir yönetim bekliyor. Bursa’ya geziye geldiğinizde otel yerine Bursa öğretmenevinde kalarak en uygun konaklama fırsatlarından yararlanabilir, konaklamanın kaliteden ödün vermeden ekonomik biçimde yapılabileceğini tecrübe edebilirsiniz.

 

Bursa Öğretmenevi olarak değerli misafirlerimiz için 7/24 hizmet vermekteyiz. Rezervasyon için hemen bursaogretmenevi.com.tr/rezervasyon/ tıklayın!

Kalite, Hizmet ve Hijyenin Bir Arada Bulunduğu Bursa Öğretmenevi

Yorum Yap